Page content

article content

Tuinfeest uitdaging door extreem harde wind

Op zaterdag 10 augustus hadden wij de eer om voor het 40 jarig huwelijksfeest van Ed en Lil Bijpost de catering te verzorgen.
Ter herinnering: dit was de dag waarbij het dak van het AZ stadion zich begaf door de extreme wind. Juist in deze wind moesten wij de vlammetjes van de wokbranders dus overeind zien te houden. Kortom naast de uitdaging om voor ruim 100 mensen eten klaar te maken, nog eens een uitdaging om de pannen draaiende te houden.

Op een mooie plek naast het huis onder een stevige partytent en met wat improvisatie werk konden we van start. Het geluk was dat het niet regende.
Langzamerhand druppelde de gasten binnen en merkte we dat de wind ook wel invloed had op de hitte van de pannen, het duurde iets langer als normaal dat de hapjes klaar waren. Dus met een noodgang zorgde we ervoor dat de grote pan met curry klaar gemaakt moest worden! Anders zou het buffet wel erg laat worden.

Voor de zekerheid hebben we ook binnen in de keuken wat klaargemaakt, waar we lekker uit de wind ons gang konden gaan. Tja, je kunt je op alles voorbereiden en op veel dingen heb je invloed, behalve het weer.

Gelukkig werd het steeds beter en zwakte de wind enigszins af. Na enkele rondjes snacks (pangsits en loempia’s) kon het buffet worden geopend. Er leek geen eind te komen aan de rij met mensen en het opgegeven aantal personen waarmee we rekening hadden gehouden werd ruimschoots overschreden doordat sommige een 2e of zelf 3e ronde kwamen halen.

De reacties die we mochten ontvangen waren weer super! En voor ons was dit een ervaring waar we enorm van hebben geleerd en een bevestiging dat naast de intieme workshops en huiselijke catering opdrachten, dergelijke “grote” opdrachten ook prima aan kunnen.

O ja, het bleef nog lang gezellig in de tuin bij Ed en Lil, mede door de uitstekende live muziek door de band van Ed.

Comment Section

0 reacties op “Tuinfeest uitdaging door extreem harde wind

Plaats een reactie


*