Page content

article content

Thaise Kookworkshop

Thaise Kookworkshop: een impressie

Wauw.. Wat een leuke avonden heb ik mogen verzorgen in 2018. Diverse families en vriendengroepen heb ik mijn tips en trucs mogen leren in een avond waar een gezellig etentje in eigen huis centraal staat. Gewoon vanuit eigen keuken waarbij de gastheer/dame zelf kan bepalen hoe de avond na de Thaise kookworkshop verder gaat verlopen.

Een Thaise kookworkshop staat met name in het teken van een gezellige avond met vrienden en familie. Want zeg nu zelf, wat is er nu leuker dan samen eten van gerechten die jullie samen hebben gemaakt.

Uiteraard is iedereen verschillend en zo zijn er ook aanpassingen mogelijk in de gerechten. Met of zonder vis, vleesgerechten of vegetarisch en natuurlijk lekker pittig of toch liever milde maar net zo smaakvolle gerechten. Een thaise kookworkshop kan op wens worden ingevuld.

Thaise Achtergrond 

Vooraf aan de workshop vertel ik het één en ander over mijn achtergrond. Wat betekent Thailand voor mij en speciaal de Thaise keuken. Kortom mijn persoonlijke Thaise achtergrond..

Koken voor andere geeft enorm veel voldoening. Een gezellige avond verzorgen, samen bezig zijn, genieten van het eten. Beter wordt het toch niet!
Mijn taak tijdens de workshops is het dirigeren, laten nadenken over de smaken, foutjes laten herstellen en leren omgaan met de diverse smaakmakers.
Een recept volgen als leidraad, maar met gevoel koken en vaak proeven is nog beter.

Hoe ziet zo’n Thaise kookworkshop programma er ongeveer uit?
*Als voorbeeld nu een kookworkshop voor 8 personen:
– Een half uur voor aanvang kom ik bij uw thuis om de spullen klaar te zetten.
– Bij aanvang start ik met mijn persoonlijke verhaal + uitleg
– Vervolgens gaan we samen beginnen met koken
Voor een groep van 8 personen zijn dit 5 a 6 verschillende Thaise gerechtjes/hapjes.
Gemiddeld duurt het koken ca. 2 uur. In een grote ruime keuken gaat dit voorspoediger t.o.v. een kleinere keuken i.v.m. het wachten op elkaar.
Na 2 uur koken zijn alle gerechten klaar om te worden geserveerd.
De tafel is gedekt en jullie kunnen genieten van jullie eigen gemaakte Thaise rijsttafel! En nog uren genieten onder het genot van een drankje.

*Heeft u zelf geen ruimte voor een kookworkshop, maar wilt u wel graag met een grotere groep koken? Dan kunt u via mij een prachtige kookstudio afhuren om in te werken. (Let wel, er mag daar geen alcohol worden geschonken!)

Vaak worden de deelnemers tijdens een workshop verrast door (simpele) aanwijzingen van mij. En zijn de gerechten minder moeilijk dan in eerste instantie gedacht.
Het is mooi om iedereen te zien genieten . Ook de onderlinge samenwerking vind ik leuk om te zien. Er wordt gelachen, gezocht, geproefd, gehuild (door de uien) Een goed gevulde avond koken met plezier en daarna gezellig tafelen.

Zie hieronder een slide impressie van enkele Thaise kookworkshops. Wanneer kan ik bij u langskomen?

 

 

Comment Section

0 reacties op “Thaise Kookworkshop

Plaats een reactie


*