Page content

article content

Siesom kiest voor milieubewust verpakkingsmateriaal

In de wereld waarin wij steeds bewuster worden over de schade aan het milieu door onder andere overmatig plastic gebruik, heeft Siesom gekozen voor verantwoorde verpakkingen.

Vooral in Azië is er een overkill aan plastic. Ieder product wordt enorm goed ingepakt in plastic, soms zelf zo erg dat je het product er nauwelijks met blote handen uit kunt krijgen. Gelukkig zijn er inmiddels genoeg alternatieven.

Door de producten te verpakken in natuurlijk afbreekbare materialen draagt Siesom zo een steentje bij aan het milieu.

Eco packaging

Hernieuwbare grondstoffen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van fossiele hulpbronnen. Dankzij hun CO2-neutraliteit zijn ze een goede hulp in de bescherming van het milieu. Bovendien zijn ze composteerbaar, waardoor de kringloop wordt gesloten en zo het principe van duurzaamheid wordt bereikt. (bron Natureko)

Al de gebruikte materialen zijn ofwel restmaterialen uit de landbouw of op basis van snel hernieuwbare bronnen van plantaardige oorsprong. Zo beschermen we fossiele bronnen.
Plastic vervuilt ons milieu. Eco Packaging is 100% composteerbaar en valt uiteen binnen 90 dagen bij industriële compostering.
Het op grote schaal verbranden van fossiele brandstoffen heeft geresulteerd in een overschot CO2 wat leidt tot klimaatverandering. Eco Packaging draagt bij aan de vermindering van schadelijke CO2-uitstoot.

 

Comment Section

0 reacties op “Siesom kiest voor milieubewust verpakkingsmateriaal

Plaats een reactie


*